FCSB

Interviu | Lovin: "A fost cel mai zbuciumat an"

Mijlocasul echipei Steaua, Florin Lovin, a declarat, miercuri, agentiei NewsIn, ca impresarul sau din Italia negociaza in aceste zile datele contractului cu oficialii lui Lecce, grupare din Serie A care in prezent ocupa locul 17 din 20 de echipe inscrise in campionatul din Peninsula.
Redam integral interviul pe care Florin Lovin l-a acordat agentiei NewsIn:

NewsIn: A fost cel mai zbuciumat an al tau la Steaua?

Florin Lovin: Da, cu siguranta, a fost cel mai zbuciumat, dovada ce s-a intamplat, a fost schimbat Laca, a venit Dorinel, acum iar Laca, va dati seama ca este greu si pentru noi, ca exprimare a echipei. In acelasi timp, daca tot s-a schimbat antrenorul, este bine ca a venit Marius, el ne stie exact pe toti, noi stim ce vrea de la noi si e mult mai simplu asa. Daca venea un antrenor care nu ne stia era mult mai greu sa ne adaptam, asa, va fi o adaptare din mers, o readapatare practic si speram sa fie bine.

NewsIn: Cat de mult a contat in evolutia echipei incertitudinea de la nivelul bancii tehnice?

Florin Lovin: Nu stiu cat de mult, dar nu ai cum sa nu fi afectat, pentru ca au fost si prea multe scandaluri. Si nea Gigi s-a certat cu antrenorii, au fost ceva conflicte si intre jucatori, avand in vedere ca eram 28 de caractere diferite, fiecare vroia sa demonstreze ca merita sa joace si asa este normal, si din multa dorinta mai ies ceva certuri, dar nu cred ca a contat foarte mult ce a fost la nivelul bancii tehnice. Mai mult a contat ca am evoluat in Liga Campionilor, care in fiecare an ne stoarce de putere si este foarte greu sa revii in campionat.

NewsIn: Tu ai sustinut mai mereu proiectul Stelei, care in viitor intentioneaza sa se bazeze pe jucatori tineri. Ce crezi, se simte nevoia de sange proaspat la Steaua?

Florin Lovin: Da, parerea mea este ca s-a incercat foarte mult aducerea de jucatori straini, au venit si jucatori de valoare, au venit si jucatori care ne-au ajutat mai putin, nu pot sa zic ca nu au valoare. Este foarte greu sa te adaptezi la Steaua, cerintele sunt foarte mari, iar daca joci prost un meci se ia de tine patronul, se iau de tine ziarele, suporterii, e foarte greu, trebuie sa fii foarte tare, nici publicul nu a fost prea aproape de noi. Din punctul meu de vedere ar fi bine ca lotul sa se intineresca, pentru ca, spre exemplu, nu vad o mare diferenta intre Ochirosii si alti jucatori de la noi.

NewsIn: Cum au primit jucatorii Stelei vestea reintoarcerii lui Marius Lacatus la echipa?

Florin Lovin: A fost o surpriza, nu ne asteptam pentru ca, totusi, Dorinel a venit cu ganduri bune, a vrut sa faca treaba aici, dar din pacate rezultatele sau noi nu l-am ajutat in asa fel incat sa ramana. Acum, ce s-a intamplat este istorie, trebuie sa ne gandim la viitor, nea Marius ne stie bine... Am vorbit si cu ceilalti baieti, a fost o surpriza pentru toata lumea. Noi nu putem decat sa luam ca atare decizia luata de conducere si sa ne pregatim cat mai bine cu noul antrenor, si prin rezultate sa-l tinem la echipa, sa nu-l mai facem sa plece.

NewsIn: Aducerea lui Marius Lacatus va imbunatati si relatia cu suporterii?

Florin Lovin: Cu siguranta ca da, asa va fi.

NewsIn: Gigi Becali a spus ca jucatorii s-au bucurat atunci cand au aflat de demiterea lui Dorinel paentru ca va punea sa alergati prea mult si nu va aseza bine in teren. Care e adevarul pana la urma?

Florin Lovin: Nu cred ca a fost vreun jucator care sa se bucure la plecarea niciunui antrenor la Stelei. Eu, cat a fost Dorinel antrenor, nu am jucat prea mult, s-a scris ca am avut conflicte cu el, nimic nu a fost adevarat, asta a fost opinia lui, a ales sa joace in alt sistem, cu alti jucatori. Nimeni nu s-a nascut titular, trebuie sa muncesti, poate trebuie sa-ti pui un semn de intrebare cand esti pe banca, daca ai gresit ceva, sa o iei de la capat si sa incerci sa convingi antrenorul ca meriti sa joci.

NewsIn: Gigi Becali sustine ca s-a consultat si cu jucatorii atunci cand a luat aceste decizii in privinta bancii tehnice. E adevarat?

Florin Lovin: Cu mine nu s-a consultat si, probabil, daca-mi cerea parerea, nu era treaba mea sa ma bag, sunt niste chestii in care nu este nevoie de decizia noastra. Daca m-ar fi consultat pe mine i-as fi spus "no comment".

NewsIn: Esti de acord cu ideea conform careia antrenorii au nevoie de ceva timp pentru a avea performante?

Florin Lovin: Da, e normal, pentru ca, practic, prima luna, primele saptamani reprezinta o perioada de adaptare si pentru antrenor, nu numai pentru jucatori, dar Dorinel a venit la Steaua intr-un moment foarte greu, si-a asumat aceasta venire pentru ca noi nu avusesem evolutii prea bune. Un antrenor este tinut in viata de rezultate, iar atunci cand nu le ai si conducatorii incep sa-si puna semne de intrebare.

NewsIn: In editia trecuta de campionat, Steaua a facut un retur mult mai bun si mai consistent fata de tur. Crezi ca la fel va fi si acum, in returul editiei 2008/2009 a Ligii I?

Florin Lovin: Cu siguranta, iar asta se intampla de cand am venit eu la Steaua, de 4 ani si un pic. Este normal pe undeva sa avem un retur mai bun, pentru ca in tur joci din trei in trei zile, intervine oboseala, apar suspendarile si accidentarile.

NewsIn: Dinamo este pe primul loc, la sase puncte distanta de Steaua. Este Dinamo principala voastra contracandidata la titlu?

Florin Lovin: Da, eu asa consider, dar totodata cine este in fata noastra in clasament reprezinta o contracandidata la titlu. Noi avem un avantaj al calendarului competitional, jucam in deplasare doar cu Timisoara si Unirea Urziceni, dar in fiecare an ne-am incurcat cu echipele mici. Asta e secretul castigarii unui campionat, sa nu pierzi cu echipele mari si sa obtii victorii cu echipele mici.

NewsIn: In acest sezon, echipele romanesti nu au obtinut prea multe puncte in competitiile in care au fost angrenate. Care crezi ca a fost cauza acestor rezultate?

Florin Lovin: Dezamagirile au fost Dinamo si Rapid, noi si Clujul ne-am indeplinit obiectivul de a juca in Liga Campionilor, celelalte echipe au pierdut din cauza lipsei de experienta.

NewsIn: Crezi ca Steaua are nevoie sa realizeze transferuri in aceasta iarna?

Florin Lovin: La noi, toata lumea stie ca avem nevoie de un atacant care sa ne ajute sa marcam cat mai multe goluri. Nu e treaba noastra ce transferuri se fac, dar daca se va aduce un atacant, sa fie unul de valoare. In legatura cu ce a zis Gigi Becali, ca daca aduce jucator de valoare trebuie sa-i dea si salariu mare, dar nu poate pentru ca ne-am uita noi urat, din partea mea poate sa-i dea si doua milioane de euro, numai sa dea goluri, ca asta a fost problema noastra in ultima vreme.

NewsIn: Ai vorbit cu Mos Craciun. Ti-a spus ceva de un transfer in Italia, te-a intrebat daca ti-ar placea sa joci in Serie A?

Florin Lovin: Hm... (rade). Au fost discutii si anul trecut, mai ales cu Lecce, dar sunt discutii si cu cei de la club, pentru ca asta e cel mai important, sa se inteleaga intre ei. Stiu ca Popescu a jucat si el la Lecce, dar nu am vorbit cu el, sa semnez eu mai intai contractul, si cand va veni o oferta din partea lor cu o suma pentru mine, iar cei de la Steaua accepta, atunci putem vorbi de un transfer. Am vorbit cu agentul meu care ma reprezinta in Italia, el stie ce vreau eu la nivel de salariu, le-a spus italienilor, acum, daca exista interes suta la suta din partea lor, urmeaza ca ei sa faca oferta. Nu sunt disperat sa plec de la Steaua, mai ales ca am un copil mic, iar in plan personal trebuie sa te muti, sa fi mai mult singur, si mie nu-mi prea place asta, dar daca va fi sa fie un transfer, ce-o vrea Dumnezeu.

NewsIn


Interviu | Lovin: "A fost cel mai zbuciumat an"